Gyógyít a víz

Ásványvíz, termálvíz, gyógyvíz - melyik pontosan micsoda, mire is jó, mikor érdemes használni. Persze, mindig, hiszen vízre mindenkinek szüksége van, na de ha egyben jót is tehetünk vele, akkor miért ne?! Itt megtalálhatod, hogy mely vidéken, milyen vizek, milyen hatással lehetnek a szervezetünkre. (Az adatokat az Ásványvíz Szövetség, Balneológiai Szövetség, Vízinform, ÁNTSZ, OGYFI, és az egyes gyógyfürdők nyilvános anyagaiból nyertem)

Pótoljuk a jódhiányt!

2011.11.23. 21:29 Futrinka20

Jódos–brómos vizek

 

Általában a jód számottevő mennyiségben elsősorban a konyhasós vizekben fordul elő. Együttes jelenlétük fokozza a víz gyulladáscsökkentő hatását. A jódos vizeket elsősorban a női nemi szervek, a prosztata, a húgyhólyag és a húgycső gyulladásának csökkentésében, megszüntetésében alkalmazzák eredményesen.

Ivókúrában a jód erélyesen hat a pajzsmirigyre, ezért az orvos kanalas mennyiségben rendeli. A legismertebb sóshartyáni „Jodaqua” (e:jodakva) palackozva kerül forgalomba.

Ilyen források: Debrecen, Kiskőrös és Hajdúszoboszló (meleg), Pesterzsébet (hideg), Bükkszék, Karcag, Berekfürdő, Kecskemét, Eger, Cegléd

Jód: A pajzsmirigy-hormonok termelődése szempontjából fontos mikroelem. Nélkülözhetetlen a magzat méhen belüli fejlődéséhez. Hiánya a pajzsmirigy működés zavarához (golyva) vezet. A gyógyvízből a jód a bőrön keresztül is felszívódik.

A jódos, brómos gyógyvíz ajánlott:

  • a pajzsmirigy jódhiányos állapotaira,
  • magas vérnyomás esetén,
  • érelmeszesedés megelőzésére,
  • klimax és menstruációs zavarok esetében,
  • prosztatagyulladás,
  • emésztőrendszer gyulladásos megbetegedéseiben,
  • az epe és hasnyálmirigy működés fokozására

A jódos , brómos gyógyvíz csökkenti a húgysav- és a vércukorszintet, serkenti a petefészek működését, kezeli a pikkelysömört és a kéz-láb izületi betegségeit.

Miért is szükséges a jódpótlás: 

http://videoklinika.hu/video/jodpotlas_magyarorszag_vizei_jodhianyosak

 

1 komment

Címkék: pikkelysömör prosztatagyulladás ivókúra pajzsmirigyzavar izületi betegség

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogyuljtermeszetesen.blog.hu/api/trackback/id/tr73407046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fitote 2014.07.19. 18:40:36

Ne felejtsük el, hogy a gyógyvíz mellet a gyógynövények is rengeteg betegséget képesek gyógyítani beleértve a prosztatagyulladást is.

herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/27/prosztatagyulladas-prosztatitisz-prostatitis
süti beállítások módosítása