Gyógyít a víz

Ásványvíz, termálvíz, gyógyvíz - melyik pontosan micsoda, mire is jó, mikor érdemes használni. Persze, mindig, hiszen vízre mindenkinek szüksége van, na de ha egyben jót is tehetünk vele, akkor miért ne?! Itt megtalálhatod, hogy mely vidéken, milyen vizek, milyen hatással lehetnek a szervezetünkre. (Az adatokat az Ásványvíz Szövetség, Balneológiai Szövetség, Vízinform, ÁNTSZ, OGYFI, és az egyes gyógyfürdők nyilvános anyagaiból nyertem)

Békésen békésen

2012.05.16. 13:41 Futrinka20

Békéscsaba - Árpád Gyógy- és Strandfürdő

Az Árpád Gyógy- és Strandfürdő Békéscsabán a városközpont közelében, jól megközelíthetően helyezkedik el az Árpád sor és az Élővíz-csatorna között. Az Élővíz-csatorna melletti fekvés különleges természeti határt alkot, remek lehetőség a természeti környezet kialakítására.

arpad-gyogy-es-strandfurdo-05.jpg

A Jázmin Egészségcenter a szabadtéri, télen részlegesen fedett termálmedencékkel, az uszoda a lelátóépülettel egész évben fogadja a vendégeket. A strand- és tanmedence az óriáscsúszdával, valamint a gyermekmedence a nyári szezonban (májustól szeptemberig) várja a látogatókat. Az 1200 m2-es élményfürdőben pezsgőpadok, napozó sziget, pezsgőfürdő, és örvény található.

A fürdő 76 Celsius és 40 Celsius fokos, 1974, illetve a 800 méterről feltörő vizét az egészségügyi miniszter 2001-2002 években gyógyvízzé, a fürdőt 2006 évben gyógyfürdővé nyilvánította.
A gyógyvizes medencékben elsősorban ízületi, reumatikus, és mozgásszervi betegségek kezelésére van lehetőség.

Balneológiai kezelések:

  • orvosi gyógy-masszázs,
  • iszappakolás,
  • víz alatti vízsugármasszázs,
  • víz alatti csoportos gyógytorna 

 

Az alkalikus gyógyvizek főképp nátrium- és hidrokarbonát-ionokat, vagyis a jól ismert szódabikarbóna ionjait tartalmazzák. Leginkább ivókúrára használják gyomorsav-túltengés, gyomor-, bélhurut és légúti hurut esetén.

A békéscsabai víz az alkalikus vizek csoportjába tartozik: főképp nátrium- és hidrokarbonát-ionokat, vagyis a jól ismert szódabikarbóna ionjait tartalmazza. Leginkább ivókúrára használják gyomorsav-túltengés, gyomor-, bélhurut és légúti hurut esetén. Nyákoldó és epehajtó hatása miatt főleg ivókúraként használatos, vagy inhalációra. 

Fürdő formájában gyorsítják a sejtek működését. Cukorbetegség kezelése is támogatható velük: az alkalikus étrend kiváló kiegészítője.

Ellenjavallat: vesekövek, valamint kóli fertőzés!

Szólj hozzá!

Címkék: cukorbetegség reuma inhaláció ivókúra gyomorsavtúltengés alkalikus

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogyuljtermeszetesen.blog.hu/api/trackback/id/tr814516409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása