Gyógyít a víz

Ásványvíz, termálvíz, gyógyvíz - melyik pontosan micsoda, mire is jó, mikor érdemes használni. Persze, mindig, hiszen vízre mindenkinek szüksége van, na de ha egyben jót is tehetünk vele, akkor miért ne?! Itt megtalálhatod, hogy mely vidéken, milyen vizek, milyen hatással lehetnek a szervezetünkre. (Az adatokat az Ásványvíz Szövetség, Balneológiai Szövetség, Vízinform, ÁNTSZ, OGYFI, és az egyes gyógyfürdők nyilvános anyagaiból nyertem)

Relaxálj, gyógyulj ősfás parkban

2012.05.17. 14:11 Futrinka20

Gyulai Várfürdő az egykori Almásy-kastély 8,5 hektáros parkjában épült ki, mely ma természetvédelmi terület. A négygenerációs fürdőben minden korosztály megtalálja a maga számára legkellemesebb időtöltési lehetőséget.

A Várfürdő természetvédelmi parkjában csodálatos 300 évnél öregebb kocsányos tölgyek, valamint a már említett Erkel- fa mellett 50 fajta örökzöld 200 fajta lombhullató fa és cserje tekinthető meg. A buja és gondozott növénytársulásnak köszönhetően a fürdő parkjának egyedi különleges mikroklímája van.

A Várfürdő vize alkáli-hidrogénkarbonátos-kloridos gyógyvíz. Magas ásványianyag tartalma miatt barnás tónusa van. A gyulai vizeket hat mélyfúrású kútból nyerik, melyek közül a legmélyebb 2500 méter. A fürdő 72 fokos vizét az egészségügyi miniszter 1969-ben gyógyvízzé, 1971-ben a fürdőt gyógyfürdővé és 1985-ben a gyógyfürdő környékét gyógyhellyé nyilvánította.

Javallatok:

  • mozgásszervi megbetegedésekre,
  • helyi idegbántalmakra,
  • balesetek utáni rehabilitációs kezelésekre 
  • gyulladásos nőgyógyászati betegségekre 

A legáltalánosabban igénybevett rehabilitációs kezelési forma, melynek hatása nagyrészt abban rejlik, hogy a folyadék relatív testsúlycsökkentő (a felhajtóerőt kihasználva), ezáltal könnyebbé válik a mozgás azok számára is akik nehezen tudnak mozogni.

A fürdő komplexumban található a Lovarda Gyógyuszoda, ahol több medence, különböző hőmérsékletű vizekkel várja a gyógyulni vágyókat, a részletes leírást itt is megtalálod.

Szólj hozzá!

Címkék: rehabilitáció nőgyógyászat mozgásszervi betegség alkalikus várfürdő

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogyuljtermeszetesen.blog.hu/api/trackback/id/tr394516494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása