Gyógyít a víz

Ásványvíz, termálvíz, gyógyvíz - melyik pontosan micsoda, mire is jó, mikor érdemes használni. Persze, mindig, hiszen vízre mindenkinek szüksége van, na de ha egyben jót is tehetünk vele, akkor miért ne?! Itt megtalálhatod, hogy mely vidéken, milyen vizek, milyen hatással lehetnek a szervezetünkre. (Az adatokat az Ásványvíz Szövetség, Balneológiai Szövetség, Vízinform, ÁNTSZ, OGYFI, és az egyes gyógyfürdők nyilvános anyagaiból nyertem)

Jaj, de keserű!

2011.11.09. 18:45 Futrinka20

V. Keserűvizek

 
Jellegzetes keserű ízüket a szulfátion adja, de a glaubersós vizek ezen felül még nátriumiont, a keserűsós vizek magnéziumiont is tartalmaznak. Hígítva a gyomor-, bél-, máj-, epebetegek ivókúrájára használják, hashajtóhatásuk közismert.
 
Ilyen források: Őrmezőn a „Hunyadi János” és a „Ferenc József”, a nagyigmándi „Igmándi”, vagy a tiszajenői „Mira” keserűvíz, Alag, 
 
Gyógyvíz hatásai:
  • gyomor és bélhurutban ajánlott használni
  • epe panaszokban esetén segíthet, hatásukra az epehólyag gyakrabban húzódik össze, gyakoribb az epeürítés, ezáltal csökkenti az epehólyag pangását.
  • jelentős a hashajtó hatása
 
Gyógyvíz ellenjavallat: Gyomorfekély, savhiány, hányás, hasmenés esetén nem alkalmazható a gyógyvíz!
 
Epehólyag gyulladás és epekő esetén csak orvosi javaslatra vehető igénybe a gyógyvíz
 
Mégis melyiket mikor használjuk inkább: 
 
  • fogyókúrára a MIRA gyógyvizet - elősegíti az emésztést, meggyorsítja az anyagcserét
  • makacs székrekedéssel küzdőknek a legerősebb Hunyadi János gyógyvíz 
  • enyhe hashajtó hatás céljából a Ferenc József gyógyvíz is elegendő
  • gyermekeknek pedig a Mira Baby gyógyvíz, amely már csecsemőknél is használható
 
Egy örömhír annak, aki nem bírja a keserűséget, hogy a gyógyvíz hatását nem befolyásolja, ha kevés gyümölcslevet, teát keverünk hozzá, tehát nyugodtan ki lehet próbálni, ha valakinek kellemetlen a víz sós íze.
 
Vagy egyszerűen fogd be az orrod, mert úgy kevésbé vagy egyáltalán nem érzed az ízeket :) mint amikor a dáthától be van dugulva az orrod 
 
 

 

Szólj hozzá!

Címkék: fogyókúra székrekedés hashajtó

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogyuljtermeszetesen.blog.hu/api/trackback/id/tr233366471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása