Gyógyít a víz

Ásványvíz, termálvíz, gyógyvíz - melyik pontosan micsoda, mire is jó, mikor érdemes használni. Persze, mindig, hiszen vízre mindenkinek szüksége van, na de ha egyben jót is tehetünk vele, akkor miért ne?! Itt megtalálhatod, hogy mely vidéken, milyen vizek, milyen hatással lehetnek a szervezetünkre. (Az adatokat az Ásványvíz Szövetség, Balneológiai Szövetség, Vízinform, ÁNTSZ, OGYFI, és az egyes gyógyfürdők nyilvános anyagaiból nyertem)

Só a vízben?

2011.11.08. 13:15 Futrinka20

 IV. Kloridos vagy konyhasós vizek - Nátrium- és kloridionokat tartalmaznak. 

 
Nátrium: A klórral és a káliummal együtt a szervezet folyadékháztartását szabályozza. Jelentős szerepet játszik az izmok ingerelhetőségében, a vérnyomás szabályozásában. és egyes enzimek aktiválásában. 
 
Klorid: A nátriumhoz vagy a káliumhoz kötött formában fordul elő. A gyomorban a hidrogénnel együtt alkotja a gyomorsavat. A konyhasóval általában elég jut a szervezetbe
 
 
A gyógyvizet éppen ezért sikeresen alkalmazzák a reuma, a női szervek betegségeiben, de ivókúrában a nyálkahártyák hurutos megbetegedésekor is kedvezően hat.
 
Ilyen források: Cserkeszőlő, Debrecen, Eger, Hajdúszoboszló, Parád, Sárvár, Tamási, Karcag, Sóshartyán/Jódaqua, Pesterzsébet, de hasonló gyógyhatásuk van az alföldi sziksós tavaknak: Dunapataj, Gyopáros, Kakasszék, vagy a Nyíregyháza-Sóstó.
 
Gyógyvíz hatásai:
 
  • a konyhasós gyógyvíz nyákoldó hatású, a gyomornedv termelését növeli,
  • mozgásszervi betegségekben segíthet
  • krónikus nőgyógyászati betegségekben ajánlott
  • pikkelysömörös állapotokat javíthat
  • erősíti immunrendszert
 
Gyógyvíz ellenjavallat: magas vérnyomás és vizenyő esetén nem alkalmazható a gyógyvíz!
 

 

Szólj hozzá!

Címkék: immunrendszer hurut pikkelysömör gyógyvíz mozgásszervi betegség

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogyuljtermeszetesen.blog.hu/api/trackback/id/tr803363311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása