Gyógyít a víz

Ásványvíz, termálvíz, gyógyvíz - melyik pontosan micsoda, mire is jó, mikor érdemes használni. Persze, mindig, hiszen vízre mindenkinek szüksége van, na de ha egyben jót is tehetünk vele, akkor miért ne?! Itt megtalálhatod, hogy mely vidéken, milyen vizek, milyen hatással lehetnek a szervezetünkre. (Az adatokat az Ásványvíz Szövetség, Balneológiai Szövetség, Vízinform, ÁNTSZ, OGYFI, és az egyes gyógyfürdők nyilvános anyagaiból nyertem)

A csontjaink javára

2011.11.03. 21:20 Futrinka20

II. Földes, meszes vizek

 
Főbb alkotórészei a kalcium-, magnézium-, és hidrogén-karbonát-ionok. Reumatikus betegségek gyógyítására, de ha szénsavat is tartalmaznak, szívbetegségek és gyomorbetegségek kezelésére is használják.
 
Hatásai:
A földes-meszes gyógyvíz általános gyulladáscsökkentő hatású, a benne található kalcium és a magnézium biológiai hatása kiemelkedő. A kalcium gyulladáscsökkentő hatással bír, ami helyileg érvényesül, mivel a kalcium hatására a baktériumölő sejtek száma növekszik. Kalcium hatására fokozódik a vizelet kiválasztás, aminek következtében elősegíti a vesehomok és a vesekő eltávozását.
 
Ezenkívül kiváló a csontritkulás kezelésére, a terhesség és szoptatás alatt kifejlődő mészhiány, s az ennek következtében fellépő görcskészség csökkentésében szerepe lehet. 
Mindenképpen javasolt mozgásszervi betegségekben és nőgyógyászati betegségekben szenvedők számára is.  
 
 
Gyógyvíz ellenjavallat: székrekedés esetén nem alkalmazható a gyógyvíz!
 
 
Ahol találkozhatunk vele: Budapest, Balatonfüred, Esztergom, Kékkút, Székesfehérvár, mohai Ágnes és a parádi Szent István forrás, Bükkfürdő, Hegykő, Csopak, Mohács. 
 
Egy kis érdekesség: 
A budapesti fürdők közül ilyen meszes gyógyvíz található a Rudasban, ahol évek óta sikeresen zajlanak a Cinetrip rendezvények, úgyhogy akár egyszerre bulizhatunk és gyógyulhatunk is :)
 
 
 
 
 

 

Szólj hozzá!

Címkék: csontritkulás csont vesekő reuma kálcium mészhiány vesehomok

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogyuljtermeszetesen.blog.hu/api/trackback/id/tr413351563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása