Gyógyít a víz

Ásványvíz, termálvíz, gyógyvíz - melyik pontosan micsoda, mire is jó, mikor érdemes használni. Persze, mindig, hiszen vízre mindenkinek szüksége van, na de ha egyben jót is tehetünk vele, akkor miért ne?! Itt megtalálhatod, hogy mely vidéken, milyen vizek, milyen hatással lehetnek a szervezetünkre. (Az adatokat az Ásványvíz Szövetség, Balneológiai Szövetség, Vízinform, ÁNTSZ, OGYFI, és az egyes gyógyfürdők nyilvános anyagaiból nyertem)

Víznagyhatalom vagyunk!

2010.06.18. 17:13 Futrinka20

Hazánk bizony termálvíz-, s gyógyvíz adottságait tekintve Európában első helyen áll. Ez már eleve hatalmas eredmény, hogy egy ilyen kis ország a kontinensen a legtöbb gyógyhatású vízzel rendelkezik. Jelenleg kb. 500 termálvíz előfordulási hely van, területileg ez azt jelenti, hogy ország 70%-án található +30°C-nál melegebb természetes víz - szinte bárhová utazunk, találhatunk egy kis gyógyhatást. Hát mi ez, ha nem megfizethetetlen kincs?! 

Na de melyek a gyógyvizek, és melyek csak ásványvizek, vagy termálvizek? Melyik kategória mit is takar egyáltalán és a gyógyvizeknek milyen hatása lehet? 

Tehát mi micsoda:

Ásványvíz: A felszín alatti víz, amely oldott ásványianyag-tartalma 1000 mg/litert meghaladja, vagy kevesebb de biológiai szempontból fontos ionokat (pl.: jodid molekh2át (CO2), metakovasav vagy radonaktivitást mutat).

Termálvíz: Európában 20 °C feletti vizek, Magyarországon a 30 °C feletti hőmérsékletű ásványvizek.

Gyógyvíz: Felszín alatti ásványvíz, melynek igazolt gyógyító hatása van. (Bakterológiai és vegyi szempontból is kifogástalan ásványi vizet lehet orvosi kísérlettel igazoltan gyógyvízzé nyilvánítani.)

Egy elég látványos térkép, amely meg is mutatja, hogy Magyarország ténylegesen milyen nagyhatalom Európában a vizek tekintetében:

Szólj hozzá!

Címkék: ásványvíz termálvíz gyógyvíz

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogyuljtermeszetesen.blog.hu/api/trackback/id/tr192091988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása