Gyógyít a víz

Ásványvíz, termálvíz, gyógyvíz - melyik pontosan micsoda, mire is jó, mikor érdemes használni. Persze, mindig, hiszen vízre mindenkinek szüksége van, na de ha egyben jót is tehetünk vele, akkor miért ne?! Itt megtalálhatod, hogy mely vidéken, milyen vizek, milyen hatással lehetnek a szervezetünkre. (Az adatokat az Ásványvíz Szövetség, Balneológiai Szövetség, Vízinform, ÁNTSZ, OGYFI, és az egyes gyógyfürdők nyilvános anyagaiból nyertem)

Szigetvári gyógyfürdő - fluorid nem csak a fogak védelmére :)

2012.02.29. 11:19 Futrinka20

A GYÓGYVÍZRŐL

A víz nátriumkloridos alkáli-hidrogénkarbonátos gyógyvíz, mely rendkívül kedvező hatású az izületi, reumatikus és mozgásszervi megbetegedések kezelésére. Magas fluorid tartalma révén rendszeres használata lassítja az időskori csontritkulást, sőt a gyermekek fogszuvasodását is gátolja. Továbbá kiválóan alkalmas operációk és csonttörések utáni rehabilitációs, valamint nőgyógyászati problémák kezelésére, prosztata bántalmak megszüntetésére. A magas vérnyomásban, érrendszeri betegségekben szenvedők és a szívbetegek is bátran használhatják a fürdőt.
 
A szigetvári gyógyvíz fő indikációs területe:
- krónikus degeneratív mozgásszervi betegségek (izületi kopások, csigolyaközti porckorong elfajulás, csontritkulás)
- lágyrész reumatizmusok- fokozott izomtónussal járó betegségek, mint a fibromyalgia reumatica, másodlagos izomfájdalom
- bőrgyógyászati betegségek: pikkelysömör, acne, seborrhoea.
- krónikus nőgyógyászati betegségek
 
A gyógyászati részlegben elektroterápia, hidroterápia, iszappakolás és szénsavas fürdő, orvosi rendelők, kezelők kapnak helyet. A kezelések OEP támogatással történő igénybe vételére is lehetőség van, a legmodernebb orvosi eszközök segítségével, egy nagy szakmai múlttal rendelkező csapat ellátásában. 
szigetvar.jpg
 
Fotó: Egyed József
 
 
 

Szólj hozzá!

Címkék: fluorid reuma bőrgyógyászat izületi betegség

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogyuljtermeszetesen.blog.hu/api/trackback/id/tr94220600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása