Gyógyít a víz

Ásványvíz, termálvíz, gyógyvíz - melyik pontosan micsoda, mire is jó, mikor érdemes használni. Persze, mindig, hiszen vízre mindenkinek szüksége van, na de ha egyben jót is tehetünk vele, akkor miért ne?! Itt megtalálhatod, hogy mely vidéken, milyen vizek, milyen hatással lehetnek a szervezetünkre. (Az adatokat az Ásványvíz Szövetség, Balneológiai Szövetség, Vízinform, ÁNTSZ, OGYFI, és az egyes gyógyfürdők nyilvános anyagaiból nyertem)

Kiskunmajsa: Gyógy és Élményfürdő, na meg ivókúra

2012.01.27. 17:17 Futrinka20

Bács-Kiskun megye: Kiskunmajsa

 

Gyógyfürdő 25 éves múltra tekint vissza. Az 1960-as években meginduló szénhidrogén-bányászat "melléktermékeként" felszínre törő 72 °C-os nátriumhidrogén-karbonátos termálvíz hasznosítása 1984-ben kezdődött meg.

A kezdeti szabadtéri medencék mellett a későbbiekben kapott helyet impozáns faszerkezetű csarnokunk, melyben egy 36, és egy 38 °C-os gyógymedence, valamint egy 25 méteres feszített víztükrű gyógyúszómedence, finn szauna, aroma szauna, gőzfürdő, hidegvizes mártózómedence található.

Javallatok:

  • Degeneratív mozgásszervi elváltozások(arthrosisok)
  • Idült gyulladásos mozgásszervi megbetegedések (reumatoid arthrisis, Bechterew betegség, stb.)
  • Lágyrész reumatizmus
  • Műtét, illetve törések utáni állapotok (csont, izom, izületek)
  • Nőgyógyászati betegségek (idült gyulladások, sterilitás)
  • Agyi történések utáni bénulások (fél évvel az ictus után)

Ásványvízként elfogadható, nátriumhidrogénkarbonátos hévíz.


A fürdő mintegy 20 hektáros, zöld pázsittal borított, fásított területén a fürdőzés, napozás örömein kívül sokféle sportolási, szabadidő eltöltési lehetőség is kínálkozik: röplabdapályák, strandfoci pálya, tollaslabda pályák, minigolfpálya, játszóterek, játszóház, óriás sakk, lengő teke, kosárlabdapálya. 2004-ben több mint 100 m2 alapterületű igényesen kialakított társalgóhelyiséggel bővült a fürdő fedett területe.


A fürdő szolgáltatásait kiegészítendően frissítő-, gyógy- és aromamasszázs, finn-, infra- és aroma szauna, gőzfürdő, szolárium, jáde köves masszázságy, CHI gép, OTO lábmasszázs gép, masszázsfotel, bioptron lámpa, aromafürdő, tangentor, pezsgőfurdő sókamra áll vendégek rendelkezésére.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

További képek az európai színvonalú élményfürdőről.
 


Szólj hozzá!

Címkék: ásványvíz bács kiskun reuma ivókúra sterilitás

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogyuljtermeszetesen.blog.hu/api/trackback/id/tr803907413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása