Gyógyít a víz

Ásványvíz, termálvíz, gyógyvíz - melyik pontosan micsoda, mire is jó, mikor érdemes használni. Persze, mindig, hiszen vízre mindenkinek szüksége van, na de ha egyben jót is tehetünk vele, akkor miért ne?! Itt megtalálhatod, hogy mely vidéken, milyen vizek, milyen hatással lehetnek a szervezetünkre. (Az adatokat az Ásványvíz Szövetség, Balneológiai Szövetség, Vízinform, ÁNTSZ, OGYFI, és az egyes gyógyfürdők nyilvános anyagaiból nyertem)

Kalocsa gyógyvize (... és egy kis érdekesség)

2012.01.27. 16:45 Futrinka20

Bács-Kiskun megye: Kalocsa

 

Kalocsa Város Önkormányzata 2001-ben kezdte meg a több szakaszból álló termál és gyógyfürdő fejlesztési programját.

A kútból kitermelt víz hőfoka: 35 C° és ásványi anyag tartalma is igen jelentős, hiszen nátrium – kloridos, bromidos, jodidos kémiai összetételű az akkreditált labor vizsgálatai alapján, így kitűnően alkalmazható elsősorban mozgásszervi, ízületi betegségek kezelésére, gyógyítására.

    Termál medencék vízmélysége: 80 cm.
    Termál medencék vízhőfoka: 35 C°.

A gyógyászati részleggel az alábbi szolgáltatásokkal bővült a fürdő kínálata:

    2 db tangentoros kád (víz alatti vízsugaras kezelés)
    1 db négyrekeszes galvánfürdő
    Elektroterápiás kezelések
    Gyógymasszázs (kézzel, vagy, kézi masszázs készülékkel)
    Frissítő masszázs (kézi)

A kezeléseket kiegészíti még az újonnan épült, a korábbinál nagyobb férőhelyes szauna a hozzá kapcsolódó 10-15 C°-os hálózati ivóvíz-minőségű vízzel feltöltött 1,80 m vízmélységű ún. merülő medencével.

Ezek a szolgáltatások  a korábbi meglévő szolgáltatásokkal kiegészülve elősegítik, hogy kulturált környezetben, hatékony és eredményes kezelésekkel szolgálhassuk mozgásszervi, ízületi, illetve izomfájdalmakkal küszködő betegeink gyógyulását, rehabilitációját.

Az új gyógyászati részlegünket az Országos Egészségügyi Pénztár is befogadta a finanszírozható tevékenységek közé, így most a magán megkereséseken kívül  már szakorvosi beutalóval is kedvezményesen igénybe vehetők szolgáltatásaink.

A gyógykezeléseket  Dr. Sebők Edit gyógy- szakorvos és szakember munkatársai végzik.
 

Egy kis kitérő: 

...és hát miről is híres még Kalocsa?
A kalocsai népművészet legismertebb ága a hímzés és a hímzéshez szorosan kapcsolódó viselet. A kalocsai hímzés szabad rajzos, kevert öltési módokat szabadon felhasználó hímzésfajta. Leggyakrabban virágmotívumokat használnak. (Gyöngyvirág, tulipán, rózsa, liliom, szegfű, nefelejcs, árvácska, rozmaring és a levélfajták különböző változatai.)

... és hogyan lett világhírű a népszerű Forma1 világában? hát így: 


 

Szólj hozzá!

Címkék: bács kiskun mozgásszervi betegség ízületi betegség

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogyuljtermeszetesen.blog.hu/api/trackback/id/tr13907368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása