Gyógyít a víz

Ásványvíz, termálvíz, gyógyvíz - melyik pontosan micsoda, mire is jó, mikor érdemes használni. Persze, mindig, hiszen vízre mindenkinek szüksége van, na de ha egyben jót is tehetünk vele, akkor miért ne?! Itt megtalálhatod, hogy mely vidéken, milyen vizek, milyen hatással lehetnek a szervezetünkre. (Az adatokat az Ásványvíz Szövetség, Balneológiai Szövetség, Vízinform, ÁNTSZ, OGYFI, és az egyes gyógyfürdők nyilvános anyagaiból nyertem)

Kiskunfélegyháza - Gyógyfürdő és Rehabilitációs központ

2012.01.27. 16:58 Futrinka20

Bács-kiskun megye: Kiskunfélegyháza

Kiskunfélegyháza

Az alkáli-hidrogénkarbonátos gyógyvíz ,melynek metakovasav tartalma jelentős, reumás, mozgásszervi megbetegedések és nőgyógyászati problémák kezelésére alkalmas. A gyógyvízben fürdőzőket fizikai és kémiai hatások érik.

Fizikai hatások: a víz hőmérséklete, felhajtó ereje. A nagyobb ásványi anyag tartalmú fürdővízben, a vízbe merülő test súlya mintegy tizedére csökken. A mozgás a vízben sokkal könnyebb, ezért a sérült, kopott ízületek is jól megmozgathatók. Mozgás közben a víz masszírozó munkát is kifejt a bőr alatti izmokra. Nem elhanyagolható az sem, hogy az esések, a zúzódások esélye is jóval kisebb. A langyos és a meleg víz segíti az erek kitágulását, így a vérkeringés fokozódik.

Kémia hatások: A termál- és gyógyvizek kémiai hatásukat a bennük oldott ásványi anyagok bőrön keresztül való felszívódása révén fejtik ki. A felszívódott ásványi anyagok bekerülnek a vérkeringésbe, a nyirokerekbe, ezáltal hatnak az idegrendszerre, erősítik az immunrendszert, és kedvezően befolyásolják a szervezet reakcióképességét. Regeneráló, felépítő folyamatokat indítanak el a szervezetben.

(A javallatokat és ellenjavallatokat a korábbi bejegyzésemben megtalálod.)

... és lássunk egy részletes kis videós bemutatót a kórházról: 

Szólj hozzá!

Címkék: szénsav bács kiskun mozgásszervi betegség

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogyuljtermeszetesen.blog.hu/api/trackback/id/tr993907384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása